Gratis opdenksessie voor ouders

Ontdek hoe jij je onderpresterende tiener weer motiveert voor de studie

Je zoon of dochter doet vwo of havo (of zou dat kunnen). Hij/ zij heeft een bovengemiddelde intelligentie en zou prima in staat moeten zijn om te leren. Helaas gebeurt dat niet; het lukt niet of hij/ zij ziet van dat leren echt het nut niet echt in. Motivatie is ver te zoeken.

Jij hebt inmiddels al van alles gedaan om zoon of dochter weer gemotiveerd te krijgen. Soms helpt het, denk je. Hij of zij belooft nu écht aan de slag te gaan… maar helaas, een dag later is het nog precies hetzelfde. Inmiddels is je box met ideeën wel zo’n beetje leeg. Daarbij komt dat de ondersteuning vanuit school niet aanslaat, niet aansluit of er niet is. Je vraagt je steeds weer af: wat moet ik nu nog anders doen om mijn tiener tóch te motiveren. Er moet toch écht wat gebeuren anders wordt het óf zitten blijven óf op een niveau lager verder gaan. En… dat is zó jammer. Daar krijgt hij/ zij later écht spijt van.

Voor jou is het nu de vraag: wil er eens iemand met mij meedenken?

Ja, dat kan! In een gratis opdenksessie!

Hoe zou het voor je zijn als…

*

Je begrijpt het ongemotiveerde gedrag van je zoon/ dochter! Je kunt echt meer begrip voor zijn/ haar ongemotiveerde leergedrag opbrengen? Dit maakt het al een stuk lichter.

*

Je weet precies hoe je met je zoon/ dochter het gesprek over school en leren aangaat. En wat je vooral niet moet doen.

*

Je zoon/ dochter met een brede smile zegt: ‘Nou, pap/ mam, je bent wel relaxer tegenwoordig. Je zeurt niet meer zo over school’.

*

Je laat het leren van je zoon/ dochter ook een beetje los. Dat lukt je, ook al weet je niet precies of dat huiswerk nu op orde is. Wow, nooit geweten dat dit nog eens lukken zou.

Dit is voor jou ook mogelijk...

In 30 minuten krijg je een paar stevige tips waar je direct mee aan slag kunt. Die tips zijn afgestemd op jouw/ jullie persoonlijke situatie. Bij het boeken van een gratis opdenksessie vertel je daarom in het kort waar je precies tegenaan loopt. Aan het begin van de opdenksessie vraag ik hier nog wat op door zodat precies helder is wat jouw punt is. Vervolgens gaan we aan de hand van #re-motivation samen opdenken richting de dingen die je heel concreet de volgende dag anders kunt doen. Zodat jij je zoon/ dochter weer gemotiveerd krijgt voor school en leren.

Waarom zou jij zo'n gratis opdenksessie van 30 minuten moeten boeken?

Je zoon of dochter doet vwo of havo. Het gaat best goed. Hij/ zij heeft een goed stel hersens en dat blijkt ook wel in het leren en de resultaten op de cijferlijst. Over het algemeen is je zoon/ dochter gemotiveerd voor de studie.

Het kost je niet echt veel moeite om je zoon/ dochter voor de studie te motiveren. Je hebt ontdekt dat het er vooral om draait dat je de goede dingen zegt en doet. Én dat je sommige dingen gewoon beter niet kunt zeggen of doen. Natuurlijk vraag je wel eens hoe het met de studie gaat – gewoon om een beetje te weten of het echt wel goed gaat. Sinds het opdenkgesprek weet je tot je verbazing altijd wel weer een manier om het net een beetje anders te doen. Je hebt op de een of andere manier een positieve invloed op de motivatie van je zoon/ dochter.

Het geeft je vertrouwen voor de toekomst. De inzet en doorzettingsvermogen van je zoon/ dochter wordt later vast wel beloond door een mooie vervolgopleiding en/ of een werkomgeving waar hij/ zij blij van wordt.

Positieve ervaringen van andere ouders...

puber ouder
Ga ik er meer bovenop zitten of geef ik mijn dochter het vertrouwen dat ze het zelf kan? Dit is de vraag die mij nogal bezighield, sinds mijn dochter met een paar flinke onvoldoendes thuiskwam. Renke heeft mij in een online opdenksessie heel duidelijk en rustig uitgelegd hoe mijn dochter tot leren komt en hoe ik daar als moeder op kan aansluiten. Hoe ik de juiste vragen kan stellen om haar te motiveren en wanneer ik het aan haar over kan laten. Mocht u een zoon of dochter hebben, die er niet goed voorstaat, zou ik zeker aanraden om contact op te nemen met Renke!

Mirjam Visser

moeder van dochter in 2 VWO

Petra
Bedankt voor het positieve gesprek. Jouw inzichten zijn eigenlijk heel logisch, maar ik moest het gewoon even horen.

Petra

onderpresteren
Je enthousiasme is heel duidelijk. De praktische handvatten zijn goed bruikbaar in de praktijk.

Groep docenten bij wie Renke dezelfde inzichten deelde als in een opdenksessie

Heb je nog vragen?

Dan heb ik alvast een antwoord!

Denk je dat een paar tips genoeg zijn om mijn zoon/ dochter weer gemotiveerd te krijgen?

Ligt eraan wat precies je punt is. Laten we er gewoon een half uurtje over praten. Je zou de eerste niet zijn die ontdekt dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben.

Wanneer is zo'n opdenksessie nuttig voor mij?

Je zoon/ dochter ziet het nut van leren niet in, denkt dat hij/ zij het niet kan, pakt de studie gewoon niet handig aan, kan niet van de Smartphone afblijven, vindt vrienden veel belangrijker enzovoorts, enzovoorts… en jíj weet niet hoe je hier nu verandering in kunt krijgen. Dan is een opdenksessie echt heel nuttig voor je!

Eigenlijk wil ik dat mijn zoon/ dochter een coachtraject bij jou volgt… maar ik krijg hem/ haar niet zo ver.

Dan kunnen we in de opdenksessie met elkaar bedenken wat de beste oplossing is voor jullie. Soms gewoon een tijdje wachten. Soms moet je het even anders aanvliegen. En dan denk ik met jou op hoe je dat dan kunt doen.